مطالب ورزشي
مطالب ورزشي
جمعه 24 آذر 1391برچسب:, :: 8:26 ::  نويسنده : احمدعبداله پور

آشنایی با فیزیولوژی ورزش

 


بدن انسان برای اینکه بتواند نقش خود را به طور مؤثر در زندگی ایفا کند باید از آمادگی جسمانی خوبی برخوردار باشد یعنی به طور مداوم انرژی لازم را در اختیار داشته باشد تا بتواند وظایف خود را به نحو احسن انجام دهد.


 

 

وقتی سخن از آمادگی جسمانی به میان می آید مقصود از آن داشتن چنان قلب ، عروق خونی و ریه ها و عضلاتی است که بتوانند وظایف خود را به خوبی انجام دهند و با شور و نشاط تمام در فعالیت ها و تفریحات سالمی شرکت کنند که افراد عادی و غیر فعال از انجام آنها ناتوانند.

ورزش

عوامل متعددی در آمادگی جسمانی مؤثر است اماپنج عامل بیش از عوامل دیگر در این میان ایفای نقش می کنند این عوامل عبارتند از:

 قدرت عضلانی

همانطور که می دانید حدود ۴۰ درصد وزن بدن را عضلات تشکیل می دهند این عضلات در خود تولید انرژی می کنند که این نیرو قدرت عضلانی نامیده می شود که البته قابل اندازه گیری نیز هست. مهمترین عامل شناخته شده در آمادگی جسمانی استعداد و توانایی عضلات در وارد کردن نیرو یا مقاومت در برابر آن است.تمرینات قدرتی از عواملی است که سبب حجیم شدن تارهای عضلانی می شود و توانایی فرد را در کاربرد نیروی تولید شده افزایش می دهد. قدرت عضلانی اهمیت بسیاری در ورزشهای مختلف و البته فعالیت های روزانه دارد بسیاری از مردان و حتی زنان از عضلات بازو و سرشانه ضعیفی برخوردار هستند که باعث ضعف در فعالیت های ورزشی و روزانه و ایجاد درد و بیماری در سنین بالا می شود.

 استقامت عضلانی

عضلات در خود انرژی ذخیره می کنند. این عمل به ماهیچه ها امکان می دهد که مدت زیادی به فعالیت خود ادامه دهند. این عمل عضلات را استقامت عضلانی گویند. استقامت عضلانی عبارت است از ظرفیت یک عضله یا گروهی از عضلات برای انقباض مداوم.

معمولاً استقامت عضله را با قدرت عضلانی اشتباه می گیرند ولی باید توجه کرد که معمولاً استقامت عضلانی عبارت است از توانایی در کاربرد قدرت و نگهداری این توانایی برای مدت نسبتاً طولانی. برای مثال در فعالیت هایی چون: برف پارو کردن، چمن زدن، نظافت و یا حرکات ورزشی چون دراز و نشست، بالا کشیدن بدن در حالت بارفیکس و . . . استقامت عضلانی نقش اساسی دارد که می شود با تمرینات منظم ورزشی آن را افزایش داد.

 انعطاف عضلانی

توانایی در کاربرد عضلات در وسیعترین دامنه حرکت آنها به دور مفصلها را انعطاف پذیری گویند. این عامل در آمادگی جسمانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

با تمرینات ورزشی میزان توانایی مفاصل بدن در خم شدن و چرخیدن بیشتر می شود و در نتیجه کارایی عضلات بهبود می یابد اگر مفاصل از انعطاف کمی برخوردار باشند محدودیت حرکتی برای بدن ایجاد می شود. انعطاف پذیری در فعالیت های روزانه چون باغبانی، خانه داری، فعالیت های ورزشی که احتیاج به نرمی و انعطاف پذیری دارند مؤثر است. که البته این نقش در فعالیت های ورزشی چون ژیمناستیک ، دو میدانی و . . . پر رنگ تر می شود.

عضلات در خود انرژی ذخیره می کنند. این عمل به ماهیچه ها امکان می دهد که مدت زیادی به فعالیت خود ادامه دهند. این عمل عضلات را استقامت عضلانی گویند. استقامت عضلانی عبارت است از ظرفیت یک عضله یا گروهی از عضلات برای انقباض مداوم.

فیزیولوژی گردش خون

دستگاه گردش خون از رگها و قلب تشکیل شده که خون تیره و روشن در آنها جریان دارد. قلب به صورت تلمبه ای قوی خون روشن را از راه سرخرگ آئورت و سرخرگ ششی به بدن می فرستد و از طرفی سیاهرگهای اجوف فوقانی و تحتانی خون تیره را از بدن به قلب بر می گردانند. به استثنای سیاهرگ ششی که خون روشن و تیره را از ششها به قلب بر می گرداند.

سلولهای بدن پیوسته در حال فعالیت اند و برای ادامه حیات و فعالیت خود موادی را می سوزانند و مواد دیگری را دفع می کنند دستگاه گردش خون عهده دار رساندن مواد سوختنی به سلول ها و خارج کردن مواد زائد است. قلب از چهار حفره تشکیل شده است.

ورزش

دو حفره در طرف راست و دو حفره در طرف چپ

 

. دو حفره بالایی را دهلیز و دو حفره پایینی را بطن می گویند. بطن باعث به حرکت درآمدن خون در بدن می شود و اگر بطن از انقباض بیفتد خون از گردش خواهد ایستاد. شکل قلب شبیه مخروطی است که قاعده آن در بالا و نوک آن در پایین در انتهای بطن ها است.

در موقع ضربان دو دهلیز با هم منقبض می شوند و بعد از مدت نسبتاً کوتاهی دو بطن منقبض می شوند بعد از این انقباض توقف بیشتر و طولانی تری وجود دارد که به منزلة استراحت قلب است.

مدت انقباض بطن ها در افراد بالغ ۳/۰ ثانیه و مدت انبساط آنها ۵/۰ ثانیه طول می کشد روی هم رفته یک دوره کامل قلبی ۸/۰ ثانیه طول می کشد بنابراین در هر دقیقه تقریباً ۷۰ دورة قلبی صورت می گیرد و این رقم را تعداد ضربان قلب گویند. یعنی یک شخص معمولی با وزن در حدود۷۰ کیلوگرم دارای ۵ تا ۶ لیتر خون است.

از آنجا که قسمت اعظم خون را گلبولهای قرمز تشکیل می دهند،کمبود اکسیژن معمولاً موجب افزایش گلبولهای قرمز خون می شود به همین دلیل است که در ارتفاعات زیاد ورزشکاران استقامتی قادر نیستند رکوردهای جهانی از خود به جا بگذارند چون در مکان های مرتفع فشار نسبی اکسیژن در هوای تنفسی کم است و شخص ورزشکار قادر نیست به راحتی اکسیژن مورد نیاز را در هنگام ورزش از هوا کسب کند لذا این امر در کارایی او اثر نامطلوب می گذارد.

فیزیولوژی تنفس

تنفس عبارت است از جذب اکسیژن و دفع انیدریدکربنیک به وسیلة سلول زنده، خواه این سلول حیوانی باشد، خواه نباتی.

عمل تنفس طی ۲ مرحله متمایز انجام می شود

تنفس خارجی: که عبارت است از حرکت هوا به داخل ریه ها، انتقال اکسیژن از ریه ها به خون و انتقال انیدریدکربنیک از خون به ریه ها .

عضلات در خود انرژی ذخیره می کنند. این عمل به ماهیچه ها امکان می دهد که مدت زیادی به فعالیت خود ادامه دهند. این عمل عضلات را استقامت عضلانی گویند. استقامت عضلانی عبارت است از ظرفیت یک عضله یا گروهی از عضلات برای انقباض مداوم.

تنفس سلولی یا داخلی: که شامل جذب اکسیژن و تولید انیدریدکربنیک توسط سلولها می شود. انقباض حجاب حاجز یا دیافراگم و پایین آمدن در محوطه شکم باعث بزرگ شدن قفسه سینه از بالا به پایین می شود.

همزمان با این عمل عضلات شکم بتدریج شل می شود و با انقباض عضلات بین دنده ای، دنده ها به بالا کشیده می شود و استخوان جناغ را به جلو می راند این عمل قفسه سینه را از جلو به عقب می برد و از طرفین بزرگ می کند؛ با بزرگ شدن حجم قفسه سینه فشار موجود در ریه ها از فشار جو کاهش می یابد و باعث حرکت هوا به داخل ریه ها می شوند این عمل آنقدر ادامه پیدا می کند تا فشار هوا در ریه ها با فشار جو برابر گردد. کلیه اعمال بالا را دم گویند.

اما عمل بازدم در نتیجه شل شدن عضلات دمی و بازگشت ریه ها به حالت قبل صورت می گیرد با بالا رفتن عضله دیافراگم و بازگشت حجم قفسه سینه به حالت استراحت، فشار هوا در ریه ها از جو بیشتر می شود و آن قدر هوا از ریه ها خارج می شود تا فشار ریه ها دوباره با فشار جو برابر گردد.

نظرات (0)
جمعه 24 آذر 1391برچسب:, :: 8:25 ::  نويسنده : احمدعبداله پور

  درست بخوابيد، بنشينيد، بايستيد!

 
كارهای روزانه به‌طور مستقیم روی ستون مهره‌هافشار می‌آورد و به‌خصوص ناحیه كمری ستون مهره‌ها كه تحرك بیشتری دارد، آسیب‌پذیرتراست و بیشتر در معرض فشار قرار می‌گیرد...   بنابراین انجام صحیح اعمال روزانه می‌تواند از ابتلا به ضایعات كمری جلوگیری كند و در صورت وجود ضایعه، آن را بهبود بخشد. توصیه همیشگی پزشکان به سالمندان این است که برای پیشگیری از كمردرد یا بهبود و تخفیف شدت آن، درست خوابیدن، درست نشستن و درست ایستادن را یاد بگیرند و تمرین کنند.
 
 
1- درست بخوابید: تشك شما باید نه سفت باشد، نه نرم؛ طوری كه كمر در آن فرو نرود. بالش‌تان هم باید كوتاه باشد و اگر طاقباز می‌خوابید باید بالشی زیر زانویتان بگذارید. اگر به پهلو می‌خوابید، بهتر است پایی را كه بالاتر می‌گذارید، به داخل شكم‌تان جمع كنید. ترجیحا هیچ‌وقت روی شکم نخوابید چون در این وضعیت، ستون مهره‌ها تحت فشار قرار می‌گیرد. هرگز از حالت خوابیده، به‌یك‌باره بلند نشوید. برای تغییر وضعیت از حالت خوابیده به نشسته باید ابتدا به یك پهلو بچرخید و سپس با كمك دست‌ها بنشینید و بعد بایستید. برای دراز كشیدن، باید برعكس این مراحل را انجام بدهید.
 
2- درست بنشینید: چه روی صندلی و چه روی زمین، نباید برای مدتی طولانی بنشینید. بهتر است هر 20 دقیقه یك‌بار از جا بلند شوید و كمی راه بروید. صاف بنشینید و چمباتمه نزنید. اگر روی صندلی می‌نشینید، باید كتف‌ها، ناحیه نشیمنگاه و آرنج شما در تماس با صندلی و كف‌ پاهایتان روی زمین باشد.
 
3- درست خم شوید: وقتی می‌خواهید خم شوید، باید ابتدا پاهایتان را كمی باز كنید و سپس شكم‌تان را سفت كنید تا با انقباض عضلات آن، از گودی كمرتان كاسته شود. حالا می‌توانید زانوهایتان را خم كنید و خم شوید.
 
4- درست بلند كنید: اگر می‌خواهید جسمی را از زمین بلند كنید، باید ابتدا به شیوه‌ای که در بالا گفته شد، خم شوید و درست نزدیك شیء موردنظر بنشینید و مطابق شكل، جسم را از روی زمین بلند كنید.
 
5- درست بایستید: به‌طورکلی اگر برای طولانی‌مدت یك‌جا نایستید، بهتر است اما در صورتی كه مجبورید برای اتو كشیدن یا ظرف شستن یك‌جا بایستید، چهارپایه‌ای به بلندی 20 سانتی‌متر را زیر یك پایتان قرار دهید و هر ازگاهی، جای پاهایتان را عوض كنید.
 

نظرات (0)
جمعه 24 آذر 1391برچسب:, :: 8:24 ::  نويسنده : احمدعبداله پور

بعد از ورزش شیر بنوشید

 

پژوهشگران كانادایی اعلام كردند نوشیدن دو لیوان شیر پس از ورزش، به سوزاندن بیشتر چربی و افزایش حجم ماهیچه ای كمك  می كند.

محققان دانشگاه مك مستر در همیلتون ایالت اونتاریو، 56 مرد 18 تا 30 سال را طی یك دوره 12 هفته ای بررسی كردند. برای این افراد برنامه ورزشی بلند كردن وزنه، طی پنج روز در هفته ارایه شد.
شركت كنندگان در این مطالعه به سه گروه تقسیم شدند:
گروه اول) پس از ورزش، دو لیوان شیر كم چربی مصرف كردند.
گروه دوم) پس از ورزش، نوشیدنی سویا (با همان میزان پروتئین و انرژی موجود در شیر) مصرف كردند.
گروه سوم) پس از ورزش، نوشیدنی كربوهیدراتی مصرف كردند.
 

بعد از 12 هفته معلوم شد گروهی كه شیر نوشیده بودند، حدود یك كیلوگرم چربی و گروهی كه كربوهیدرات مصرف كرده بودند، نیم كیلوگرم چربی از دست داده بودند. این در حالی است آنهایی كه نوشیدنی سویا خورده بودند، چربی از دست نداده بودند.
در عین حال گروهی كه شیر نوشیده بودند، در مقایسه با آنهایی كه سویا مصرف كرده بودند 40 درصد یا 1135 گرم به حجم ماهیچه ای خود افزوده بودند.
علاوه بر این گروهی که شیر مصرف کرده بودند، 36 درصد یا 1500 گرم حجم ماهیچه ای بیشتر نسبت به گروه مصرف کننده نوشیدنی كربوهیدرات پیدا کرده بودند.

اینکه برای چربی سوزی و متناسب تر به نظر آمدن به چه میزان فعالیت ایروبیک نیاز دارید، بستگی به متابولیسم، وزن، و رژیم غذاییتان دارد. برای به دست آوردن آن اندام متناسب بدنسازی هم بسیار مهم است. بدنسازی علاوه بر این به مستحکم شدن استخوانهایتان نیز کمک میکند و باعث می شود در سنین پیری دچار مشکل نشوید. متخصصین توصیه می کنند که بهتر است دو تا سه روز در هفته از این تمرینات استفاده کنید.

نظرات (0)
جمعه 24 آذر 1391برچسب:, :: 8:16 ::  نويسنده : احمدعبداله پور
 
تاريخ :
پوریای ولی ،  لقب پهلوان محمود خوارزمی متخلص به قتالی ، پهلوان و عارف و شاعر قرن هفتم و هشتم . وی در ورزش باستانی و زورخانه ای ایران از جایگاه مهمی برخوردار است در ضبط لقبش اختلاف وجود دارد ...
   
برخی آن را پوربای ولی ضبط کرده اند و ازینرو احتمال می رود «بای » که در ترکی به معنای بزرگ است ، لقب او و «ولی » نام پدرش یا اشاره به مقام پیشوایی و قطبیت خود او باشد. احتمال دیگر این است که «ولی » نام و «بای » (بیک ) لقب پدر پهلوان محمود باشد و به همین سبب او را پورِ بای ولی خوانده باشند لقب وی را «بوکیار» و «پکیار» نیز ضبط کرده اند که معنایی برای آن ذکر نشده است. مؤلف مجالس العشاق ، که نزدیکترین تذکره به زمان اوست ، لقبش را «پریار» دانسته است که احتمالاً حرف «ر» در پریار بر اثر کثرت استعمال حذف شده است . بعید به نظر نمی رسد که این نام از مصطلحات زمان بوده  و شاید مرکب از «پری » و «یار» باشد، و به کسانی اطلاق می شده است که کاری خارق العاده انجام داده باشند.
تاریخ ولادت و شرح حال او روشن نیست . برخی او را اهل اورگنج از شهرهای خوارزم  یا از مردم گنجه ، یا بر اساس طوماری قدیمی متعلق به دورة صفوی ، از اهالی سلماس و خوی ذکر کرده اند . گفته شده است که در جوانی کشتی می گرفت و به کار پوستین دوزی و کلاه دوزی اشتغال داشت . در همان ایام به شهرهای مختلف آسیای میانه ، ایران و هندوستان سفر کرد و در همة آن شهرها به پهلوانی نامبردار شد . دربارة تغییر احوال و توجه و التفات پوریای ولی به عرفان روایتهای گوناگونی وجود دارد. به روایتی ، پهلوانی هندی برای کشتی گرفتن با وی به خوارزم آمد و به روایتی دیگر، یکی از پادشاهان هندوستان او را برای کشتی با پهلوانی هندی دعوت کرد . پوریا مادر آن پهلوان را در حال استغاثه و زاری دید که از خدا پیروزی فرزندش را طلب می کرد. پوریا برای شاد کردن دل او تصمیم گرفت تا در آن کشتی پشت خود را به دست پهلوان هندی به زمین رساند. گویند که در پایان این کشتی حال کشفی به او دست داد و لقب «پریار» نیز در همین ماجرا به او داده شد .
 
بر حسب برخی منابع ، وی دارای گرایشهای ملامتی بود و حتی گاه به خرابات می رفت و با خراباتیان سخنان تایبانه می گفت . جامی نیز وی را از معاشران و یاران محمد خلوتی بر شمرده است .
 
وفات وی را همة منابع 722 و در خیوَق (خیوه ) ذکر کرده اند. مزارش در ترکمنستان بر جای است  و مردم آن ناحیه به علت اعتقاد به شخصیت معنوی وی پس از مراسم ازدواج جهت تبرک به آرامگاهش می روند.
 
افسانه های بسیاری دربارة او نقل شده است .  در همة این افسانه ها و داستانهای عامیانه ، دربارة شجاعت ، تسلط او به فنون کشتی و تواناییهای روحی و جسمی وی سخن رفته است . پوریای ولی در میان ورزشکاران ایران اسوة جوانمردی و از خودگذشتگی است و در زورخانه ها هنگام انجام دادن کارهای دشوار، مانند سنگ گرفتن ، نام او را بر زبان می آورند. در ابتدای هر کشتی نیز اشعاری خوانده می شود که منسوب به اوست . همچنین بوسیدن خاک گود کشتی اشاره ای به قدم بوسی پوریای ولی است .
 
در یک طومار قدیمی دوازده اصل ، به عنوان اصلهای اساسی پهلوانی و جوانمردی ، آمده که از آنها به عنوان اصول پوریای ولی یاد شده است . از جملة این اصول احترام به پیش کسوت (کهنه سوار)، دروغ نگفتن ، دشنام ندادن ، ترک نماز نکردن و محبت به مردم است . در زمینة فنون کشتی نیز 360 فن را به او نسبت داده اند .
این آثار را به پوریای ولی نسبت داده اند: مثنوی کنزالحقایق در بحر هَزَج که در فهرست برخی کتابخانه ها به اشتباه آن را از عطارِ نیشابوری یا شیخ محمود شبستری دانسته اند . این کتاب مشتمل بر پنج مقاله و 1300 بیت است که در آخر کتاب آن را به عطار نسبت داده اند، اما به نام «محمود» در اشعار تصریح شده است . در ابتدای کتاب پس از حمد و درود بر پیامبر صلّی اللّه علیه و آله وسلّم ، خلفای چهارگانه مدح شده اند. کتاب دارای مطالبی عرفانی و اخلاقی دربارة ایمان ، شهادت ، طهارت ، نماز، روزه ، زکات ، حج ، جهاد با نفس ، عشق ، مراد از مهدی موعود و صفات آن حضرت ، میزان و قیامت است که در ضمن حکایاتی آمده است . کنزالحقایق در 1352 در تهران به چاپ رسیده است .
مجموعة رباعیات پوریای ولی که نسخة خطی آن در مؤسسة خاورشناسی فرهنگستان علوم ازبکستان موجود است ، در 1341 ش / 1962 در تاشکند به چاپ رسیده است . تعداد واقعی رباعیات او روشن نیست . وی در این رباعیات مردم را به پاک نهادی ، عدل و انصاف ، وفاداری ، شادی ، طلب دانش و سربلندی فرا می خواند و گاه اوضاع زمانه و مردم ریاکار و جاهل و اسیر خرافات را مذمت می کند .
 
منابع : محمدمحسن آقابزرگ طهرانی ، الذریعة الی تصانیف الشیعة ، چاپ علی نقی منزوی و احمد منزوی ، بیروت 1403/1983؛ محمدحسن بن علی اعتمادالسلطنه ، تاریخ منتظم ناصری ، چاپ محمد اسماعیل رضوانی ، تهران 1363ـ1367 ش ؛ نورالدین جعفر بدخشی ، خلاصة المناقب : در مناقب میرسیّدعلی همدانی ، چاپ سیّده اشرف ظفر، اسلام آباد 1374 ش ؛ عطاءالله بهمنش ، «پوریای ولی : مظهر جوانمردی و صفا»، کاوه ، سال 12، ش 5 و 6 (بهمن 1353)؛ حسین پرتو بیضایی ، تاریخ ورزش باستانی ایران ، زورخانه ، ] تهران [ 1337 ش ؛ پهلوان محمود پوریای ولی ، کنزالحقایق ، چاپ سنگی تهران 1352؛
 
عبدالرحمان بن احمد جامی ، نفحات الانس ، چاپ محمود عابدی ، تهران 1370 ش ؛ علی ابراهیم خلیل ، تذکرة صحف ابراهیم ، نسخة عکسی موجود در کتابخانة مرکزی دانشگاه تهران ، ش 2976؛ عبدالحسین زرین کوب ، جستجو در تصوف ایران ، تهران 1357 ش ؛ مهدی عباسی ، تاریخ کشتی ایران ، تهران 1374 ش ؛ «قتالی : پهلوان محمودبن پوریای ولی قدس سره »، ارمغان ، سال 10، ش 1 (فروردین 1308)؛ محمد قزوینی ، یادداشتهای قزوینی ، چاپ ایرج افشار، تهران 1363 ش ؛ محمد قدرت الله گوپاموی ، کتاب تذکرة نتائج الافکار ، بمبئی 1336 ش ؛ محمدجعفر محجوب ، خاکستر هستی : «پوریای ولی :
 
پیرپهلوانان ، شاعر، عارف »، تهران 1378 ش ؛ محمدعلی مدرس تبریزی ، ریحانة الادب ، تهران 1369 ش ؛ خانبابا مشار، فهرست کتابهای چاپی فارسی ، تهران 1350ـ 1355 ش ؛ احمد منزوی ، فهرست نسخه های خطی فارسی ، تهران 1348ـ1353 ش ؛ سعید نفیسی ، تاریخ نظم ونثر در ایران و در زبان فارسی تا پایان قرن دهم هجری ، تهران 1363 ش ؛ رضاقلی بن محمدهادی هدایت ، تذکرة ریاض العارفین ، چاپ مهرعلی گرکانی ، تهران ] 1344 ش [ ؛ 
 
Ensiklopediya ¦ yi adabiya ¦ t va san`ati Ta ¦ jik , vol. II, Dushanbe 1989; Ensiklopediya ¦ yi Sa ¦ vetii Ta ¦ jik , vol. V, Dushanbe 1984.
 
گویند در شبی که وفات یافت، این رباعی را گفت و علی الصباح مرده بر سجاده اش یافتند.»
 
امشب ز سر صدق و صفای دل من                               در میکده آن هوش ربای دل من
 
جامی بکفم داد که بستان و بنوش                               گفتم نخورم گفت: برای دل مـن
 
 
 
پوریای ولی پهلوان نامداری بوده که درماندگان را همواره یاری میکرده است. بهمین جهت ورزشکاران ایران نام او را همیشه بر زبان می رانند و اشعارش را در زورخانها می خوانند و کشتی گیران وی را هنوز از پیشروان خود میدانند. اشعار زیر از مثنوی کنزالحقایق او نقل میشود:
 
بهشت و دوزخت با تست در پوست                            چرا بیرون ز خود میجوئی ای دوست
 
اگر تو خوی خوش داری بهر کــــــار                             از آن خـویـت بهشت آید پـــدیــــــدار
 
وگــر خــوی بــدت انــدر ربـــایــــــد                              از آن جــز دوزخـــت چــیــزی نـیـایـد
 
دهـان تـو کـلیـدانی است هــموار                               زبــان تــو کــلــیــد آنـــرا نـــگــه دار
 
بهشت و دوزخت را یک کلید است                              کلیدی این چنین هرگز که دیده است
 
کزو گه گل دمد در باغ و گـه خار                                  گـهی جـنـت گشاید زو گهی نــار
 
زبانت را کلیدی هـمـچــنــان دار                                   بدان کت آرزو باشـد بــــگـــــردان
 
در این عالم نزن از نیک و بد دم                                    که هم ابلیس میباید هم آدم
 
 
 
پوریای ولی راد مردی که بعد از عمری بر خاک نشاندن پهلوانان و قهرمان در کشورهای مختلف سرانجام با بر زمین زدن نفس خویش به عرفان رسید و جاودانه شد. طبق محاسبه مورخان روس، در 23 ژوئیه سال 1322 میلادی مطابق با 722 هجری قمری اول مرداد ماه روی در نقاب خاک کشید و به سرای باقی شتافت. با توجه به اینکه این پهلوان نامی و عارف بزرگ و شاعر مردمی نسبت از خوی می برد و در همین خاک به لقای الهی رسید. باید مراسمی درخور شخصیتش برگزار کرد. به همین سبب از هم اکنون تاریخ فوت وی را یادآور می شویم تا دست اندرکاران بخصوص متولیان فرهنگی و ورزشی شهرمان از هم اینک به فکر برگزاری مراسم پرشکوه باشند.
 
اما پوریای ولی که بود؟ چرا ادعا می کنیم که او از خوی بود و در این شهر نیز به خاک رفت. نمی خواهیم در این رابطه هم جریان شمس تبریزی تکرار شود. یعنی اینکه از انتشار همان اولین شماره هفته نامه خوی در سال 76 ما بنویسم. مورخان بزرگ و نامی مان مثل زنده یاد ریاحی و موحد و نصیری که عمرشان دراز باد و دیگران بنویسند و در نشریه بیاید و حتی در کتب تاریخی هم درج گردد و صدها دلیل و مدرک رو شود و حضرات باور ننمایند و یا باورشان بشود و از در انکار بیاید و تا اینکه مسوولان کشوری همراهمان گردد و حضرات مجبور شوند که بر این واقعه غیرقابل انکار تاریخی صحه بگذارند.
 
در مورد پوریای ولی هم ما سالهاست که می نویسیم دلیل و مدرک رو می کنیم. ما را حواله به آزمایشات پزشکی و استخوان شناسی و غیره می کنند، انگار که در مورد اثبات مزار سعدی و حافظ در شیراز هم چنین آزمایشاتی انجام داده اند و صد البته که حضرات بر این باورند که از سال 722 تا کنون استخوان ها سالم در زیر خاک باقی مانده اند و قابل آزمایش هم هستند و از نوع ژن و DNA  و گروه خونی مرحوم پوریای ولی هم اطلاعات کافی دارند و می خواهند یافته های جدید خود را با یافته های پزشکی و ثبت شده زمان پوریا تطبیق دهند و سرانجام بر ادعای ما صحه بگذارند و بهتر بگویم که پس ادله و اسناد تاریخی همه کشک است و قابل اعتنا نمی باشد!!!
 
پوریای ولی که بود؟
 
استاد علی صدرایی مورخ و کارشناس نامدار کتب خطی در مصاحبه ای که حدود 7 سال قبل با اینجانب داشت و در هفته نامه خوی چاپ گردید، گفت: در مقطعي از تاريخ دو پهلوان و عارف زندگي مي كردند كه در برخي از منابع تاريخي اين دو نفر را به اشتباه یك نفر ذكر كرده اند.
 
1-پهلوان پوريايي ولي يا خواجه پري يار
 
2-پهلوان محمود خوارزمي قتالي كه مزارش در خوارزم است.
 
طبق منابع موثق، پهلوان محمود قتالي فرزند پهلوان پورياي ولي بوده و با عنوان محمود قتالي بن پورياي ولي از وي نام برده شده متاسفانه در برخي از منابع متاخر كلمه«ابن» كه به معني«فرزند» است، حذف نموده و منابع معاصر نيز هر دو شخصيت را يكي فرض نموده و پهلوان محمود قتالي را مشهور به پورياي ولي ذكر كرده اند. اين اشتباه در دايره المعارف بزرگ اسلامي هم تكرار شده است. اما بايد توجه داشت كه پهلوان محمود قتالي هر چند كه عارف و پهلوان نامداري بوده و آثاري هم با يادگار گذاشته، ولي هرگز در شهرت و نام آوري به اي پدرش پهلوان پورياي ولي نمي رسيد.
 
آرامگاه پهلوان محمود قتالی فرزند پوریای ولی در شهر خیوه در 25 کیلومتری جنوب شهر اورنگ مرکز خوارزم ازبکستان می باشد. این آرامگاه در فاصله قرن های هشتم تا چهاردهم هجری بنا شده است.
 
و اما اسناد
 
1- در كتاب خطي«مرآت الشرق» نوشته امين الشرع خويي كه شرح حال 680 دانشمند شيعه قرن هاي 13و14 هجري قمري ذكر شده، زندگينامه پهلوان پورياي ولي و وجود مزارش در گورستان «پيرولي» خوي قيد شده. در اين كتاب به سنگ قبر پورياي ولي هم اشاره شده و عين سنگ نوشته، قيد شده است . در سنگ قبر اسامي 7 تن از اجداد پورياي ولي ذكر شده بود. نام پدر پورياي ولي، محمود بود و پسر وي نيز محمود نام داشته. اين رسم در بين مردم خوي و منطقه وجود داشته و هنوز هم وجود دارد. كسانيكه به پدر خود علاقه بسيار دارند، براي زنده نگه داشتن نامش، فرزند خود را به آن نام مي خوانند.
 
در آن سنگ فبر تاريخ فوت پورياي ولي سال 420 هجري قمري ذكر شده است.
 
 
2-در کتاب های ورزش باستانی ایران (زورخانه) نوشته دکتر پرویز ورجاوند(1345) و همچنین کتاب ورزش باستانی به قلم حسین بیضایی(1350-تجدید چاپ 1387) تصویر طوماری بر پوست آهو درج گردیده که این طومار به طومار افسانه پوریای ولی مشهور است و ده فرمان مشهور جوانمردی پوریا هم از آن طومار استخراج شده و سالیان سال است که سرلوحه پهلوانان و ورزشکاران زورخانه ای کشورمان است، آمده که: پوریای ولی از خوی و سرماس بود.
 
3- همچنین عطاءالله بهمنش ، گزارشگر و کارشناس ورزش سالهای دهه 40 و 50 در مقاله «پوریای ولی : مظهر جوانمردی و صفا»، در مجله کاوه ، سال 12، ش 5 و 6 (بهمن 1353) پوریای ولی را از شهرستان خوی واقع در آذربایجان غربی ذکر کرده است.
 
4-گورستان قدیمی پیرولی در محله قاضی شهرستان خوی واقع شده که در قرن های گذشته تقریبا مرکز این شهرستان بود و در این گورستان به سنگ قبرهایی برمی خوریم و قدمت آنها به قرن های گذشته برمی گردد و یادمان باشد که اکثر گورستانهای قدیمی خوی در کنار امامزاده ها و محل هایی که اشخاص مورد احترام مردم دفن شده اند  احداث گردیده اند. و بقعه پیرولی از قدیم الایام محل زیارت مردم بوده است و همیشه از پیرولی به عنوان یک کشتی گیر جوانمرد یاد می کنند.
 
5-تصویر طومار معروف به افسانه پوریای ولی در دفتر هفته نامه خوی موجود است که در سالگرد وفات وی (اول مرداد) به عنوان هدیه به مردم در این نشریه چاپ خواهد شد.
 
با این اوصاف و اینکه در هیچ شهری اثری از پوریای ولی و یا مزارش نیست و با وجود تلاش نویسندگان و مورخان و روزنامه نگاران مختلف خویی و غیر خویی مثل حسین پرتو بیضایی که اهل کاشان بود و پرویز ورجاوند که به عمرش خوی را ندیده بود و عطا بهمنش که هرگز پایش به خوی نرسیده است، آیا باز هم تعلل در شناسایی رسمی مزار پوریای ولی در این شهرستان جایز است؟
 
 چگونه است که ده فرمان مشهور پوریای ولی مندرج در طومار افسانه پوریای ولی به عنوان منشور پهلوانان پذیرفته می شود ولی خویی بودن او که باز در همان طومار درج گردیده مورد قبول برخی از حضرات میراثی و غیر میراثی واقع نمی شود؟
 
تا کی باید بنشینیم و داشته هایمان را باور نکنیم و آنها را به ثبت جهانی نرسانیم تا کشوری دیگر به لطایف الحیل آنها را به نام خود به ثبت برسانند و ما داد و هوار راه بیندازیم و ثمری نبخشد؟مثل  مساله ای که در مورد مولانا پیش آمد.
 
اکنون که دکتر موید حسینی صدر،  نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی به جد بر روی این مساله کار می کند و بودجه ای هم برای برگزاری همایش بین المللی جوانمردی در خوی و در جوار آرامگاه پوریای ولی به تصویب رسانده است، آیا برما نیست که از هم اکنون به فکر برگزاری یک مراسم با شکوه و بین المللی در اول مرداد باشیم؟ آیا شایسته نیست که برای حضور در این همایش از قهرمانانی مثل الکساندر مدوید اف روسی برنده ده مدال طلای جهانی و همچنین عبداله موحد قهرمان نامدار کشتی کشورمان و صاحب 6 مدال طلای جهانی و دیگر قهرمانان و پهلوانان کشورمان دعوت نماییم؟
 
فردا نگویید که دیر شد و نتوانستیم برنامه ریزی کنیم. از همین امروز عرض می نماییم که اول مرداد روز وفات پهلوان پوریای ولی است.همان پهلوانی که علی(ع) را و راه و رسم و جوانمردی و فتوت علی (ع) را سرمشق و سرلوحه خود قرار داده بود.
 
بي علم و عمل بهشت و رضوان مطلب
بي روزه و نماز ايمان مطلب
خواهي ز پل صراط آسان گذري
آزار دل هيچ مسلمان مطلب

تا بر سر كبر و كينه هستي پستي
تا پيرو نفس و بت پرستي مستي
از فكر جهان و قيد انديشه او
چون شيشه آرزو شكستي رستي

گر بر سر نفس خود اميري مردي
گر بردگري تكيه نگيري مردي
مردي نبود فتاده را پاي زدن
گردست فتاده اي بگيري مردي

يارب زقناعتم توانگر گردان
و از نور يقين دلم منور گردان
اسباب من سوخته سرگردان
بي منت مخلوق ميسر گردان

يا رب زتو دل به هر كه بستم توبه
بي ياد تو هر كجا نشستم توبه
صد بار شكستم و ببستم توبه
زين توبه كه صد بار شكستم توبه


اي دل تو دمي مطيع سبحان نشدي
از خوي بدت هيچ پشيمان نشدي
درويش شدي و زاهد و دانشمند
اين جمله شدي هيچ مسلمان نشدي

اي خواجه در اين جهان چرا بي خبري
روزان و شبان در طلب سيم و زري
سرمايه تو از اين جهان يك كفن است
آن هم به گمان است بري يا نبري
نظرات (0)
سه شنبه 21 آذر 1391برچسب:, :: 20:32 ::  نويسنده : احمدعبداله پور

حرکات ورزشی بسیار مناسب
 
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups Iran Eshgh GRoup !
     
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups
     
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups
     
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups
     
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups
     
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups
 
     
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups
     
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups
     
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups
     
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups
     
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups
     
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups
     
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups
     
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups
     
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups
     
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups
     
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups
     
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups
     
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups
 
 

نظرات (0)
سه شنبه 21 آذر 1391برچسب:, :: 20:18 ::  نويسنده : احمدعبداله پور

روش انتخاب کفش ورزشی مناسب


روش انتخاب کفش ورزشی مناسب

برای انتخاب كفش مناسب پیاده‌روی و ورزش باید به محل استفاده و جایی كه می‌‌خواهید پیاده‌روی كنید دقت داشته باشید تا بهترین انتخاب را بكنید...


شاید در نگاه اول خریدن كفش ورزشی كار خیلی ساده‌ای به‌نظر برسد! ولی در واقع این‌طور نیست. برای انتخاب كفش مناسب پیاده‌روی و ورزش باید به محل استفاده و جایی كه می‌‌خواهید پیاده‌روی كنید دقت داشته باشید تا بهترین انتخاب را بكنید

اگر كمردرد دارید
اگر از كمردردهای مكرر رنج می‌برید،‌ حتما با حساسیت بیشتری كفش‌های‌تان را انتخاب و سعی كنید سراغ كفش‌های طبی بروید زیرا این كمردردها گاهی از عواقب پوشیدن كفش‌هایی با كفه نامناسب و غیر استاندارد است.

چقدر می‌خواهید راه بروید
اگر اطلاعات كافی درباره كفه كفش‌ها نداشته باشید ممكن است به اشتباه سراغ كفش‌هایی بروید كه مخصوص پیاده‌روی نباشند.
 علاوه بر آن، جنس مسیری كه برای پیاده‌روی مدنظر‌دارید مهم است. هنگام پیاده‌روی بیشترین فشار روی پاشنه پا وارد می‌شود بنابراین كفه كفش اگر زیاد نازك باشد مسلما در دراز مدت باعث مچ‌ درد می‌شود. 

پاشنه بلند ورزشی ممنوع
اگر كفش ارتفاع زیادی داشته باشد هنگامی كه با سرعت پیاده‌روی می‌كنید ممكن است مچ پای‌تان پیچ بخورد. هنگام پیاده‌روی حركت و تماس پا با زمین از پاشنه به سمت پنجه است بنابراین كفشی كه كفه آن انعطاف‌پذیری بالایی دارد، انتخاب مناسبی خواهد بود.

اگر دیابت دارید
در نظر گرفتن بیماری‌هایی مثل دیابت ممكن است انتخاب‌تان را محدود كند ولی در نهایت با آگاهی بر بیماری و شرایط حاكم بر شما، یك انتخاب صحیح انجام دهید؛ اگر باردار هستید كفشی را انتخاب كنید كه فشار زیادی بر پاشنه و كمرتان وارد نكند و كفه كفش بافت انعطاف‌پذیری داشته باشد، معمولا در این دوران، بین نیم تا یك نمره، تغییر سایز خواهید داشت كه با توجه به این تغییر باید كفشی مناسب انتخاب كنید.

كوچك، ممنوع
جنس كفش و مدل آن باید به‌صورتی باشد كه تبادل هوا امكان پذیر بوده و وزن سبكی داشته باشد. پای شما در كفش باید راحت بوده و انگشتان هنگام پیاده‌روی باید فضای كافی داشته باشند. همچنین هنگام خرید كفش پیاده‌روی به این فكر نكنید كه چون كتانی بعد از مدتی جا باز می‌كند بلكه درنظر داشته باشید انگشتان پای‌تان دچار تغییر حالت نشوند و كناره‌های پا به علت كوچكی كفش تحت فشار قرار نگیرند. 

عصرها كفش بخرید
بهترین زمان برای خرید كفش، پایان روز است. در طول روز فشار و استرس و دما روی پای شما ایجاد شده كه برای انتخاب آگاهانه كفش وقت مناسبی است. 
بهترین كفش پیاده‌روی كفشی است كه هنگام پیاده‌‌روی كاملا به‌عنوان یك محافظ برای پا عمل كند و انعطاف‌‌پذیری داشته باشد و پا در آن خسته نشود. همچنین دقت كنید كفش‌های پیاده‌روی بسیار سبك باشند به‌طوری كه احساس نكنید كفش پای‌تان است.

با جوراب مناسب به خرید بروید
‌هنگام خرید كفش مخصوص پیاده‌روی‌، بهتر است جورابی مناسب به پا داشته باشید كه بسیار نازك یا بسیار ضخیم نباشد.

برای محافظت از ساق پاها
اگر به‌صورت حرفه‌ای و مداوم پیاده‌روی می‌كنید كفش‌های ساق‌دار انتخاب كنید كه در طولانی‌مدت پیاده‌روی به ساق پای‌تان فشار وارد نشود.

نظرات (0)
سه شنبه 21 آذر 1391برچسب:, :: 20:15 ::  نويسنده : احمدعبداله پور

حرکات کششی قبل از ورزش مفید است یا نه؟

حرکات کششی قبل از ورزش مفید است یا نه؟
در باشگاه‌های ورزشی، برنامه‌های تلویزیونی، ‌ساعت‌های ورزشی مدارس و خلاصه هر جا قرار باشد افرادی زمانی را به ورزش کردن بگذرانند، این جمله شنیده می‌شود. اما آیا واقعا این کار مفید است؟

علیرغم این که انجام حرکات کششی قبل از تمرینات ورزشی همیشه و همه‌جا توصیه می‌شود، مطالعات محققین نشان می‌دهد که این کار، کمکی به کاهش احتمال آسیب بدنی نمی‌کند و حتی می‌تواند اتلاف وقت باشد.

حتی اگر اهل ورزش‌های حرفه‌ای هم نباشید، احتمالا این جمله را زیاد شنیده‌اید: قبل از ورزش، حرکات کششی انجام بدهید و بدن را گرم کنید. در باشگاه‌های ورزشی، برنامه‌های تلویزیونی، ‌ساعت‌های ورزشی مدارس و خلاصه هر جا قرار باشد افرادی زمانی را به ورزش کردن بگذرانند، این جمله شنیده می‌شود. اما آیا واقعا این کار مفید است؟
به گزارش لایفز لیتل میستریز، انجام حرکات کششی قبل از ورزش،‌ اگر چه بسیار توصیه شده و به همین دلیل هم به طور فراگیر اجرا می‌شود و مفید به نظر می‌رسد، ‌اما در واقع، یا فایده‌ای ندارد یا اگر داشته باشد، بسیار جزیی است. 
 
محققین نشان داده‌اند که افرادی که قبل از شروع ورزش، حرکت کششی انجام می‌دهند، به همان اندازه به خودشان در زمان انجام ورزش آسیب می‌رسانند که افرادی که هیچ حرکت کششی انجام نمی‌دهند، آسیب می‎زنند. 
 
در یکی از مطالعاتی که در این زمینه انجام گرفته، راد پاپ، فیزیوتراپیست دانشگاه چارلز استورت واقع در استرالیا، 2600 فرد نظامی را در حین انجام تمرین‌ها مورد بررسی قرار داد. وی در این‌باره می‌نویسد: « چنین فرض می‌شد که انجام حرکات کششی قبل از تمرین، از آسیب جلوگیری کند، اما هیچ شاهد و مدرکی برا ی این فرض به دست نیامد. » وی بر اساس مطالعه خود و مطالعاتی دیگر در این زمینه، در نهایت به ارتش پیشنهاد کرد که برنامه حرکات کششی اجباری را حذف کند،‌ چرا که آن را اتلاف وقت می‌دانست.
 
البته حرکات کششی باعث ایجاد احساس خوب در افراد می‌شود و نیز ماهیچه‌ها را برای ورزش آماده می‌کند. به علاوه،‌ برای افرادی که شرایط ویژه دارند، حرکات کششی می‌تواند مفید باشد. اما اگر هدف، ‌کاهش احتمال آسیب باشد، هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان بدهد انجام حرکات کششی شما را به این هدف می‌رساند.

نظرات (0)
سه شنبه 21 آذر 1391برچسب:, :: 20:12 ::  نويسنده : احمدعبداله پور

شیاتسو

شیاتسو
شیاتسو روشی درمانی است، باعث افزایش جریان مایع لنفاوی می‌شود و در نتیجه آن، سموم از بافتها خارج می‌شوند و بر روی عضلات، دستگاه هورمونی ....

 

روش شیاتسو از پنج هزار سال پیش در سرزمینهای شرق به عنوان یك راه درمانی استفاده می‌شده است .

شیاتسو از تركیب تكنیكهای فشاری و كششی تشكیل شده‌است. برخی از این روشها در درمانهای دیگر استفاده می‌شوند مانند ماساژ، فیزیوتراپی، درناژ لنفاتیك و سایر روشها .

این روش درمانی، باعث افزایش جریان مایع لنفاوی می‌شود و در نتیجه آن، سموم از بافتها خارج می‌شوند و بر روی  عضلات، دستگاه هورمونی بدن و سیستم ایمنی و دستگاه عصبی اتونوم ( خودكار، سمپاتیك، پاراسمپاتیك ) موثر است .

كسی كه با این روش درمان می‌شود، در پایان، احساس آرامش عمیقی می‌كند .

برخی از فوائد روش شیاتسو عبارتند از :

* كاهش استرس و خستگی در بدن

* افزایش جریان خون و لنف در بدن

* كاهش فشار خون و درد عضلانی

* افزایش انرژی حیاتی ( كی )

معرفی :

از شیاتسو سالها به عنوان یك روش سنتی درمان در سرزمینهای شرق استفاده می‌شده است . برخی افراد از آن به عنوان فیزیوتراپی ژاپنی یاد می‌كنند .

در حقیقت، شیاتسو از اصول كانالهای انرژی و نقاط طب سوزنی برای درمان استفاده می‌كند. همان روشی كه در طب سوزنی از آن استفاده می‌شود، با این تفاوت كه از سوزن استفاده نمی‌كند .

برخلاف سایر روشهای ماساژ دادن، در این روش نیازی به استفاده از روغن ها یا درآوردن لباس نیست . شیاتسو از دو كلمه ژاپنی "شی" به معنی انگشت و " آتسو " به معنی فشارتشكیل شده‌است .

استفاده از فشار، پایه اصلی روش شیاتسو است .

شیاتسو را گاهی اوقات به غلط " acupressure "می‌نامند در صورتی كه با این روش از نظر تكنیك اختلاف دارد .

بر خلاف این روش، در شیاتسو برخی اوقات یك سطح وسیع از بدن تحت فشار قرار می‌گیرد . البته ممكن است گاهی هم از فشار بر روی نقاط طب سوزنی استفاده شود .

درمانگران در روش شیاتسو گاهی از دستها، آرنج، زانو و پا برای استفاده از نقاط طب سوزنی در یك منطقه وسیع استفاده می‌كنند. البته شیاتسو با ماساژ غربی، چه از نظر تئوری و چه در عمل تفاوت دارد .

شیاتسو با استفاده از تغییر جریان انرژی " كی " در بدن در طول كانالهای انرژی " كی " در درمان بیماریها موثر است .

انرژی "كی " یا "چی" بر اساس طب چینی و ژاپنی یك نوع انرژی حیات است كه به تمام اعضای بدن حیات و نیرو می‌بخشد و كمبود یا زیاد بودن آن در هر یك از اعضای بدن باعث ایجاد بیماری می‌شود .

بر اساس تئوری شیاتسو، جریان "كی" می‌تواند در اثر آسیبهای خارجی مانند ضربه‌ها و آسیبهای داخلی مانند افسردگی یا استرس دچار اختلال شود . این اختلال می‌تواند زمینه‌ساز بیماری در انسان باشد .

شیاتسوی مدرن، تركیبی از شیاتسوی باستانی و علم جدید است.  شیاتسو به عنوان یك درمان مكمل در بسیاری از بیمارستانها در كشورهای غربی به كار گرفته می‌شود .

شیاتسو در درمان چه بیماریهایی موثر است ؟

بر اساس تحقیقات انجام شده، شیاتسو در درمان بیماریها و مشكلاتی از قبیل سردرد‌ها، بی‌خوابی، كمردرد و حتی برخی از مشكلات گوارشی از قبیل یبوست موثر است .

شیاتسو در كل وضعیت سلامتی را بهبود می‌بخشد، برای دستگاه عصبی آرامش‌بخش است و دستگاه ایمنی را تقویت می‌كند .

این روش به خصوص در درمان حالات ناشی از استرس و تنش موثر است .

نظرات (0)
سه شنبه 21 آذر 1391برچسب:, :: 19:45 ::  نويسنده : احمدعبداله پور

" برج تاریخی میل اُمام " از جاذبه های تاریخی املش است و هر ساله گردشگران زیادی برای دیدن این آثار به منطقه سفر می کنند.

قلعه میل امام در دهستان سمام بخش رانکوه املش قرار دارد، ارتفاع برج در گذشته بیشتر از 670 سانتیمتر بوده و قطر پایه های آن بین 120 تا 140 سانتیمترمربع متغیر است و بخشی از آن تخریب و بقایای آن در سطح تپه پراکنده است و از این برج برای دیده بانی و راهنمایی مسافران و یا شاید برای ارسال پیام با دود و آتش استفاده می کردند.

این قلعه در میان مردم منطقه به برج امام و آتشکده دوره ساسانی نیز مشهور است و در فرهنگ جغرافیای ایران آمده است: " در اطراف این میل بقایای ابنیه قدیمی از قبیل آجر و سفال مشاهده شده است " البته برخی از ریش سپیدان محل نیز معتقدند این محل در گذشته آتشکده بوده است.

نظرات (0)
سه شنبه 21 آذر 1391برچسب:, :: 19:25 ::  نويسنده : احمدعبداله پور

یوگا و سلامتی  
 
  اگر به دنبال دلیل می گردید تا تمرینات یوگا را شروع کنید، اینجا 1۸ دلیل وجود دارد مبنی بر این که یوگا چگونه سلامت شما را بهبود می بخشد. دلایلی کافی برای آنکه زیرانداز خود را پهن کنید...  
 
     
 
 
 
 
   
 
 
   
 
 
 
 
     
 
   
 

● روی یوگا حساب کنید!

اگر به دنبال دلیل می گردید تا تمرینات یوگا را شروع کنید، اینجا 1۸ دلیل وجود دارد مبنی بر این که یوگا چگونه سلامت شما را بهبود می بخشد. دلایلی کافی برای آنکه زیرانداز خود را پهن کنید.

۱) انعطاف پذیر شدن بدن

یکی از سودمندی های اولیه و بسیار مشهود یوگا پیشرفت قابل توجه در انعطاف پذیری بدن می باشد. در اولین جلسه ی کلاس هرگز نخواهید توانست انگشتان پای خود را لمس کنید چه برسد به اینکه به عقب خم شوید، اما اگر پشتکار داشته باشید به تدریج متوجه می شوید که سختی جای خود را به نرمی داده و نهایتاً تمام حرکاتی که زمانی غیر ممکن به نظر می رسیدند ممکن می گردند. چیز دیگری که متوجه خواهید شد این است که انواع واقسام دردها کم کم ناپدید می گردند. این تصادفی نیست!

تهیگاه (باسن) خشک و غیر قابل انعطاف به دلیل توازن نادرست ران و ساق به مفصل زانو فشارمی آورد. همسترینگ (زردپی های) سفت و سخت به مسطح شدن مهره های کمر منجر می شوند که کمردرد را به دنبال دارد. خشکی عضلات، بافت های هم بند و پوشش روی عضلات باعث بد فرم شدن حالت بدن می گردند.

۲) آزمونی برای نیرومند شدن

عضلات قوی، کاری بیش از زیبایی انجام می دهند. عضلات قوی بدن را در برابر مشکلات کمردرد و آرتروز حمایت می کنند و در افراد سالخورده مانع زمین خوردن می شوند. در یوگا نیرومندی عضلات را با قابلیت انعطاف هماهنگ می سازید. اگر فقط به باشگاه ورزشی بروید و وزنه بلند کنید، قوی خواهید شد اما نرم و قابل انعطاف نه.

۳) ایستادن صحیح

سر شما مانند توپ بولینگ است: بزرگ، گرد و سنگین. وقتی سر شما مستقیماً در بالای یک ستون مهره ی راست قرار دارد به مراتب کار کمتری برای گردن و عضلات پشت ایجاد می کند تا آن را صاف نگاه دارند. حالا اگر فقط چند سانتی متر سر خود را جلو ببرید به همین ماهیچه ها فشار وارد می آید. حالا همین توپ بولینگ به جلو خم شده را ۸ تا ۱۲ ساعت بالا نگاه دارید! از این همه خستگی تعجب می کنید؟ تازه خستگی ممکن است تنها مشکل نباشد. وضعیت گزینی (حالت قرارگرفتن بدن) ممکن است باعث گردن درد، کمردرد و مشکلات مفصلی و عضلانی گردد. وقتی قوز می کنید و راه می روید، بدن شما بهای بالایی می پردازد: صاف شدن خمیدگی های طبیعی داخلی در گردن و کمر که موجب درد و آتروز وخیم ستون مهره ها می گردد.

۴) اهمیت مفاصل

هر بار یوگا تمرین می کنید یک حرکت تمام و کمال به مفصل هایتان می دهید. حرکت مفصل ها به پیشگیری از آرتروز دژنراتیو (حاد) کمک می کند. از طرف دیگر با «فشار آوردن و خیس کردن» بخش هایی از غضروف که معمولاً مورد استفاده قرار نمی گیرند ناتوانی در حرکت را تخفیف می دهید. غضروف مفصل مانند اسفنج است. این اسفنج تنها زمانی مواد مغذی تازه را دریافت می دارد که مایع درون آن با فشار بیرون رفته و مایع جدیدی وارد شود. بخش های نادیده گرفته شده ی غضروف ها با از دست دادن مواد مغذی درست نهایتاً از بین می روند و استخوان زیر آنها مثل یک پدال کهنه ترمزسرجا باقی می ماند.

۵) تق و توق ستون مهره ها!

دیسک های ستون مهره ها، یعنی ضربه گیرهای بین مهره یی که ممکن است دچار فتق شده و روی اعصاب فشار آورند، نیاز به حرکت دارند، این تنها راهی است که دیسک ها مواد مغذی خود را دریافت می کنند. اگر شما یک تمرین متعادل، ترکیبی از خم شدن به جلو، خم شدن به عقب و چرخش به دو طرف را داشته باشید، می توانید دیسک هایتان را سالم و انعطاف پذیر نگاه دارید.

۶) استخوان ها

شواهد و مدارک موثقی وجود دارد مبنی بر اینکه تمریناتی که در آنها بدن متحمل وزن می گردد موجب قوی شدن استخوانها شده، پوکی استخوان را دور نگاه می دارند. در بسیاری از حرکات یوگا شخص ناگزیر از تحمل وزن خود است. بسیاری از حرکات مانند سگ ( با صورت به طرف زمین) یا سگ ( با صورت و قفسه ی سینه باز به طرف روبرو) استخوان های بازوها را که بسیار در برابر شکستن های ناشی از پوکی استخوان آسیب پذیرند قوی می سازند. در تحقیق منتشرشده یی که در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در لس آنجلس انجام شد ثابت شده که تمرینات یوگا تراکم استخوان مهره ها را افزایش می بخشند. یوگا کورتیزول (هورمون مولد استرس) را کاهش داده به نگاهداری کلسیم در استخوان ها کمک می کند.

۷) جاری شدن خون

تمرینات یوگا سبب می گردند خون در رگهای شما جریان کامل تری پیدا کند. به طور مشخص تمرین رلکسیشن که در یوگا می آورید به جریان خون به ویژه در دست ها و پاها کمک می کند. در این تمرینات اکسیژن بیشتری به سلول های شما می رسد و در نتیجه باعث بهبود کارکرد آنها می شود. در حرکات چرخشی خون سیاهرگی از اندام های داخلی جمع شده و در زمان اتمام چرخش خون اکسیژن دار وارد اندام ها می گردد.

در حرکات وارونه مثل ایستادن روی سر، ایستادن روی دست و ایستادن روی شانه ها خون سیاهرگی از لگن و پاها به طرف قلب برمی گردد و از قلب به شش ها تلمبه می شود تا دوباره اکسیژن دار شود. اگر پاهایتان به دلیل مشکلات قلبی یا کلیه متورم اند این حرکات به شما کمک می کنند. تمرینات یوگا تراز هموگلوبین و گلبول های قرمز را که اکسیژن را به بافت ها می رسانند افزایش می دهد.

تمرینات یوگا باعث می شوند تا پلاکت های خون کمتر چسبناک شده و تراز پروتئین هایی که در خون موجب لخته شدن می شوند کاهش یابند. به این ترتیب این تمرینات باعث رقیق شدن خون می گردد و نهایتاً به کاهش سکته های قلبی می انجامد چرا که عامل بسیاری از این سکته ها لخته شدن خون است.

۸) درس لنف

هر بار در حین تمرینات عضلاتتان را منقبض می کنید یا کشش می دهید، هر بار اندام هایتان را به اطراف حرکت می دهید، هر بار به کمک آسانا (حرکت بدن در یوگا) می روید، در آن مستقر می شوید یا از آن بیرون می آئید به بدن خود شانسی می دهید تا بتواند لنف (مایع لزج درون سلول های سیستم ایمنی) را زهکشی کند. این کار به سیستم لنفاوی کمک می کند تا باعفونت بجنگد سلول های سرطانی را از میان بر دارد و از مواد سمی زائد تولید شده بر اثر فعالیت های سلولی خلاص شود.

۹) شروع تازه برای قلب

وقتی ضربان قلب خود را در حد تمرینات اروبیک قرارمی دهید خطر سکته ی قلبی را کاهش می دهید و افسردگی تان تسکین می یابد. تمرینات یوگا مثل اروبیک نیستند. اما اگر با دقت انجام شوند و یا اگر نوع خاصی از یوگا (آشتانگا یوگا) یوگای هشت گانه یا یوگایی که جریان انرژی را در بدن به حرکت در می آورد (flow yoga)، انجام دهید می توانید ضربان قلب خود را در حد تمرینات اروبیک قرار دهید. حتی تمریناتی که ضربان قلب را تا آن اندازه بالا نمی برند می توانند شرطی شدن قلب و عروق را بهبود بخشند. تحقیقات نشان داده اند که تمرینات یوگا موجب کاهش تندی ضربان قلب در زمان استراحت و افزایش آستانه ی مقاومت می گردند، این تمرینات همچنین باعث می شوند شخص حداکثر اکسیژن را در طی تمرین دریافت نماید که همه ی اینها انعکاسی است از شرطی شدن هوازی. نتایج یک بررسی نشان داده است کسانی که تنها تمرینات تنفسی یوگا (پرانایاما) را انجام می دهند، می توانند با اکسیژن کمتر تمرینات بیشتری انجام دهند.

۱۰) کاهش فشارخون

اگر فشارخون بالا دارید یوگا برایتان سودمند است. تحقیقاتی در مورد مقایسه (شاواسانا) (حالت نعش) (استراحت عمیق پایان تمرین) و دراز کشیدن ساده روی کاناپه روی گروهی که از هیپرتانسیون رنج می بردند انجام گرفت. پس از سه ماه کسانی که حالت شاواسانا را انجام داده بودند به میزان ۶/۲ درجه کاهش در فشار خون ماکزیمال و ۵/۱ درجه کاهش در فشارخون می نیمال گزارش کردند. لازم به ذکر است که هر چه فشارخون اولیه بالاتر باشد کاهش بیشتر خواهد بود.

۱۱) نگرانی ها نقش بر آب می شوند!

یوگا تراز کورتیزول (هورمون مولد استرس) را کاهش می دهد. این زیاد مهم نیست؟ پس توجه کنید: به شکل طبیعی غده های آدرنال به عنوان واکنش در برابر بحران کورتیزول ترشح می کنند که به شکل موقت کارکرد سیستم ایمنی را تشدید می کند. اگر تراز هورمون کورتیزول در بدن پس از گذشت بحران بالا باقی بماند به سیستم ایمنی بدن آسیب می رساند.

بالا رفتن موقت کورتیزول به حافظه ی دراز مدت کمک می کند اما ترازهای بالینی بالا باعث ضعف حافظه گردیده و ممکن است به تغییرات دائم درمغز بیانجامند. به علاوه میزان بیش از اندازه ی کورتیزول با افسردگی،پوکی استخوان (کورتیزول کلسیم ومواد معدنی دیگر را از استخوان ها بیرون کشیده و درساخته شدن استخوان جدید مداخله می کند)، فشارخون بالا و مقاومت در برابر انسولین رابطه ی مستقیم دارد.

در آزمایشی که روی موش های بزرگ انجام گرفت، میزان بالای کورتیزول به آنچه که محققان (رفتار پرخوری) می نامند منجر شد (همان حالی که که باعث می شود وقتی ناراحت، عصبانی یا پرتنش هستید تا می توانید پرخوری می کنید!) بدن این کالری های اضافی را جذب کرده در ناحیه ی شکم به شکل چربی ذخیره می کند که نهایتاً به افزایش وزن، دیابت و حمله ی قلبی می انجامد.

۱۲) ساعت خوش!

بی حوصله اید؟ احساس خوبی ندارید؟ به حالت چهار زانوی کامل (لوتوس نیلوفر) بنشینید. یا نه، یک خم شدن به عقب کامل یا یک کشش عالی به سمت بالا در حرکت ناتاراجاسانا (رقص شیوا) خوب واقعاً به این سادگی نیست اما نتایج یک بررسی نشان داده که تمرین مرتب یوگا موجب بهبود افسردگی و افزایش قابل ملاحظه یی در تراز سروتونین و کاهش ترازمونوامین اکسیداز (آنزیمی که موجب تجزیه نوروترانسمیترها می شود) می گردد. براساس تحقیقی که دکتر ریچارد دیویدسن از دانشگاه ویسکانسین انجام داده، قشر مخ در پیش پیشانی چپ در مراقبه کنندگان (مدیتاتورها) فعالیت بالایی را نشان می دهد. در کسانی که کاملاً وقف مراقبه و تمرین کنندگان دراز مدت هستند فعالیت چشمگیر و زیادی در طرف چپ قابل مشاهده است.

۱۳) لاغری!

«کمتر بخور! بیشتر حرکت کن!» این نصیحت حرف بسیاری از کسانی است که رژیم می گیرند تمرینات یوگا در هر دو مورد به شما کمک می کند. با تمرین منظم چون بیشترحرکت می کنید بیشتر کالری می سوزانید همچنین به دلیل ابعاد معنوی و احساسی تمرینات یوگا به مسائلی چون اضافه وزن و خوردن در سطح عمیق تری نگاه می کنید. تمرینات یوگا می توانند الهام بخش شما باشند تا با آگاهی تمام خوردنی ها را بخورید.

۱۴) نمایشی ازکاهش ها!

تمرینات یوگا قند خون و LDL (چربی بد) کلسترول را پایین آورده و H.D.L کلسترول خوب را بالا می برد. ثابت شده که این تمرینات در افراد مبتلا به دیابت قند خون را ازچند طریق پایین می آورد. با پایین آوردن ترازکورتیزول و آدرنالین، با تشویق به کم کردن وزن و بالابردن حساسیت به تأثیرات انسولین. وقتی قند خون پایین می رود خطر عوارض دیابت مانند سکته ی قلبی، از کار افتادن کلیه و کوری کاهش می یابند.

۱۵) امواج مغزی

یک جزء مهم در یوگا تمرکز بر زمان حال است. نتایج بررسی ها نشان داده اند که تمرین منظم یوگا هماهنگی، زمان واکنش، حافظه و حتی بهره ی هوشی را بهبود می بخشد. کسانی که به شکل منظم مراقبه می کنند می توانند مشکلات را آسان تر حل نموده و اطلاعات را راحت تر به یاد آورند، به این دلیل که افکار مانع تمرکز آنها نمی شوند افکاری که بارها و بارها مانند یک نوار تکراری در حلقه یی می چرخند.

۱۶) مرکز عصب

در تمرینات یوگا تشویق می شوید استراحت کنید، نفس هایتان را کند سازید و بر زمان حال تمرکز داشته باشید. به این ترتیب تمرینات یوگا با تغییر سیستم عصبی سمپاتیک (یا حالت جنگ و گریز) به سیستم عصبی پاراسمپاتیک موجب توازن می شوند. سیستم اعصاب پاراسمپاتیک آرام بخش و نشاط برانگیزند، این اعصاب موجب آرام شدن نفس ها و ضربان قلب، کاهش فشارخون و افزایش جریان خون به روده ها و اندام های مولد می گردند که موجب به وجود آمدن آنچه دکتر هربرت بنسون واکنش بسط(relaxation respouse) می نامد می گردند.

۱۷) تعادل (فضا، مکان)

تمرین منظم یوگا موجب افزایش پروپریوسپشن (درک حس عمقی در درون مغز) یا توانایی حس بدن فیزیکی (زمخت) و اینکه در چه فضایی قرار دارد و چه می کند و خلاصه باعث افزایش تعادل می گردد. در کسانی که وضعیت گرایی بد بدنی دارند، یا در حرکاتشان دچار اختلال می باشند این توانایی بسیارضعیف است و منجر به بروز مشکلات زانو و کمر درد می گردد. تعادل بیشتر به معنای زمین خوردن کمتر است. این در مورد سالخوردگان یعنی استقلال بیشتر یعنی دیرتر به خانه ی سالمندان رفتن یا حتی هرگز نرفتن، برای بقیه ی تمرینات تعادلی مانند درخت Vrikshasana موجب می گردند کمتر احساس تلوتلو خوردن و عدم تعادل کنیم.

۱۸) مرکز کنترل

بعضی از یوگی های پیشرفته می توانند به اشکال کاملاً استنثنایی بدن خود را کنترل کنند. کنترل هایی که در بیشتر موارد از طریق سلسله ی اعصاب انجام می گیرند. دانشمندان یوگی هایی را مورد ارزیابی قرار داده اند که قادرند ریتم ضربان قلب خود را به میل خویش تغییر دهند، اشکال خاص از امواج مغزی را تولید کنند و با یک روش مراقبه ی خاص گرمای دست های خود را تا ۱۵ درجه فارنهایت بالا ببرند. اگر آنها از یوگا چنین استفاده هایی می کنند شاید شما هم بتوانید با انجام تمرینات (اگر خیال حامله شدن دارید) به لگن خود خون بیشتری جاری سازید و یا اگر مشکل بی خوابی دارید هر شب تمرین ریلکسیشن (بسط) انجام دهید.

   
   
 

نظرات (0)
درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدیداميدوارم مطالب وبلاگ مورد توجه شما قرار گيرد
آخرین مطالب

پيوندها


تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان مطالب ورزشي و آدرس amlashsport.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان



ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 7
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 7
بازدید ماه : 7
بازدید کل : 7
تعداد مطالب : 76
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1